maanantai 10. toukokuuta 2010

Tutustumista

Tässä on nyt reilu viikko tutustuttu -molemmin puolin. Liskot ovat jo kaksivuotiaita, eikä niitä ole lainkaan kesytetty, joten olohuoneeseemme on muuttanut kaksi villieläintä! Yleensä, kun olemme itse kotona, liskot napottavat vierekkäin lämmittelypaikallaan ja tarkkailevat ympäristöään. Jos terran lähistöllä ei näy liikettä, ne uskaltautuvat lyhyiksi ajoiksi vartiopaikaltaan leikkimään ja tutkimaan uutta kotiaan - ja sitten palaavat takaisin vartioasemiin.



















Pico on tosiaan luonteelta arempi. Se menee nukkumaankin aikaisemmin kuin Alto ja luulen sen johtuvan osittain siitä, että reppana uuvuttaa itsensä stressaamaalla ympäristöstään =/
Alto taas on yhtä tarkkaavainen kuin Picokin, mutta se ei juokse vaaran uhatessa läheskään niin herkästi piiloon. Alto jää paikalleen tarkkailemaan tilannetta ja jos rauhallisesti etenee, se antaa tulla todella lähelle!

Kysyjille tiedoksi, nämä liskot ovat todella nopea liikkeisiä, mutta sitten, kun huomaavat jonkun liikkuvan lähistöllä, ne jähmettyvät sekunnin sadasosassa ja saattavat olla paikallaan vaikka kymmeniä minuutteja - niin kauan, kun liikkuminen koetaan taas turvalliseksi. Jos ne kokevat olonsa todella uhatuksi, ne livahtavat piiloon niin vikkelästi, että tuskin huomasitkaan mihin ne hävisivät!

Tästä syystä videokuvat saavat odottaa! En ehdi edes ottaa kameraa käteeni ja kävellä kahta askelta terraa kohti, kun kuvattavat ovat jo jähmettyneet suolapatsaiksi =)

Mutta hei. Onhan minulla yksi video.
Tässä Alton varovaiset ensiaskeleet uudessa kodissa:




Pahoittelen videon laatua. Kammerassa on huono tsuumi, ja lähemmäksi en tohtinut mennä.

Mutta Pico ei uskaltautunut ensimmäisenä iltana tämän pidemmälle.




















Mutta onneksi yhteiselo on alkanut sujua ihan mukavasti, eikä liskojenkaan tarvitse olla aina varpaillaan. Osataan sitä löysäilläkin =)



























- klikkaamalla kuvat suuremmiksi -

1 kommentti:

  1. Voi toisia :) En tullutkaan ajatelleeksi miten arkoja uudet pikkuisenne ovat. Mutta kylläpä ne ovat nättejä, tuo nahan kuviointi on varsin viehättävä!

    Kiehtovaa tutustelu/totutteluaikaa teille :)

    VastaaPoista

Voit jättää kommmentin rekisteröitymättä!
Jos sinulla ei ole esim. Google-tunnusta,
valitse Kommentti nimellä: Nimi/URL-osoite