sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Talviunilla?

Pico nukkuu. Näköhavaintoa siitä ei ole tehty kuin kerran tällä viikolla. Ja todistettavasti se oli perjantain aikana vaihtanut piilopaikkaansa. 

Lauantaina nostin sen esiin piilostaan. Sain otettua sen jopa kädelleni, se oli niin uninen, ettei lähtenyt edes karkuun! Muuten se näytti ihan hyvin voivalta, ja tuntui "jäntevältä". Kädestäni se päätyi aivan ruokakupin viereen, mutta siitä se kömpi vain saman tien takaisin piiloonsa.

Voi kunpa olisi joku, jolla olisi kokemusta juuri tämän lajin käyttäytymisestä, jolta voisi kysyä neuvoa. Ehkä se on vain päättänyt ruveta talviunille... toivottavasti sillä ei ole muuten mitään hätää!

Harkitsen vakavasti jonkin näköistä web-kamera systeemiä liskoterraan. Olispa edes jotain faktaa siitä ollaanko siellä päivisin hereillä lainkaan...

Alto jatkaa elämäänsä aivan normaalisti. Lämmittelee, syö ja puuhailee kuoppia sinne ja tänne =)
 



LISÄYS  maanantai 11.10./ Pico hiipparoi tänään luolasta suoraan ruokakupille maistamaan hiukan salaattia. En valitettavasti ehtinyt jäädä seuraamaan jatkoiko se sen jälkeen uniaan vai jaksoiko tulla lämmitelemään asti. Ruokahalu on jokatapauksessa aina hyvä merkki, joten ei tarvitse olla huolissaan pikkuisesta =)

klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.  Voit kommentoida myös rekisteröitymättä. Klikkaa alla sanaa KOMMENTTIA ja jätä terveisesi!

2 kommenttia:

  1. Itselläni on myös 2 dipsoa. Veikkaan että kaveri on tosiaan talvilevolla. oma poitsu reagoi ihan siihen ku kämppä viilenee kesän jäljiltä. Se on nukkunu jo n. 3 vk. Käy välillä ottamassa pari suupalaa ja painuu takas saniaisen alle. Muuten hyvä mutta saniainen on pikkuhiljaa entinen ku ei viiti toisen hienoa piiloa kastella.. :)

    Neiti sen sijaan ei oo vielä kertaakaan 4 v aikana ottanu kunnon lepoa. Se on ihan auringonlapsi, välillä jää toiveikkaana koko yöksi lampun alle. Tuskimpa se tänäkään talvena rupee uinumaan. Ainakin kovasti odottaa käskevän näköisenä ruokakupilla kun tulee töistä..

    Yksi hyvä keino totuttaa kavereita ihmiseen on meillä kesäisin voikukat. Hyvin tullaan luokse ja meinaa lähtä sormet mukana. Neiti on jo nimetty sirkusliskoksi ku nousee takajaloilleen suu auki kukan nähdessään. siinä se reppana sitten kahdelle jalalle unohtuneena lipsuttaa kukkaa naamaa..

    Onnea ja menestystä kavereitten kans

    VastaaPoista
  2. Heipsan ja kiitos kommentista!

    Kivaa kuulla, että muillakin liskot nukkuvat "talviunta". Tähän tulokseen minäkin olen pohdinnoissani päätynyt. Ja niin kummalta, kun se kuulostaakin, tämäkin tuntuisi viittaavan siihen, että Alto olisikin tyttö, koska muillakin juuri pojat ovat vetäytyneet nukkumaan. Hassua =)

    Olisi kivaa, jos voisin vaihtaa kanssasi enemmänkin liskokuulumisia. Voisitko laittaa minulle vaikka sähköpostia? Osoitteeni on konnuuksia@gmail.com

    VastaaPoista

Voit jättää kommmentin rekisteröitymättä!
Jos sinulla ei ole esim. Google-tunnusta,
valitse Kommentti nimellä: Nimi/URL-osoite