maanantai 6. joulukuuta 2010

Suunnitelmista toteutukseen

Saadaksemme paremmat talvilämpötilat, päätimme siirtää koko terran olohuoneesta ns. työhuoneeseen, joka vähemmän käytetty ja siellä on helpompi laskea yö-/yleislämpötilaa. Samalla uusimme pohjamateriaalin ja aloitimme sen kostutuksen.


Muutoksen ajaksi pikkuiset laitettiin turvaan liskoja varten hankittuun upouuteen laatikkoon. Laatikko siirrettiin hämärään, hiljaiseen huoneeseen muutoksen ajaksi. Tässä laatikko on pöydällä vain kuvauksen ajan, juuri ennen kuin liskot siirrettiin takaisin terraan.

laatikon suojassa


Siirsimme vanhan hiekan syrjään ja laitoimme pohjalle kerroksen soraa, sen päälle kerroksen turvetta ja lopuksi vielä hiekat päälle. Viileään päähän kaadettiin noin 2 litraa vettä.
Hiekkaa, soraa, turvetta...




Terraarion viileä, kosteampi puoli
Terran yleisilme ei muutoksesta juuri muuttunut, vaan piilopaikat ym. laitettiin suurin piirtein samoille paikoille, kuin ennenkin.



Kun kaikki oli valmista, liskot pääsivät takaisin kotiinsa.


Hämmästyneet asukit
Hetken aikaa hämmästeltyään ja lämmiteltyään ne lähtivät tutkimaan muutoksia ja Pico löysi uuden unipaikan terran kosteammasta päästä. Alto taas sai luolansa takaisin ja mennessään nukkumaan se sulki lajille tyypillisellä tavalla oviaukon kasalla hiekkaa. Ehkä vielä hiukan pelotti uudet hajut.

klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.  Voit kommentoida myös rekisteröitymättä. Klikkaa alla sanaa KOMMENTTIA ja jätä tervtisesi!

7 kommenttia:

  1. Jään mielenkiinnolla seuramaan kokemuksiasi pohjamateriaalista, myös konnien kannalta.

    VastaaPoista
  2. Kuinka usein siivoat terraarion?
    Käykö pohjalle pelkkä hiekka? Pelkään että toi ihme turve niinku homehtus tai jotai x)

    VastaaPoista
  3. Hiekka ei pidä kosteutta lainkaan niin hyvin kuin turve. Kun pohjamateriaalia ei kastele liikaa ja terrassa on riittävä ilmastointi, en usko, että home tulee ongelmaksi.

    VastaaPoista
  4. Aivan. Kuinka usein siivoot terraarion?
    Ulosteet varmaan keräät tietenkin pois, mutta sellanen kunnon siivous.

    VastaaPoista
  5. Uuh... todella harvoin. Kerran vuodessa?
    Nyt kun on tehty tuo pohjamateriaalin uusiminen, niin varmaan seuraavan kerran loppuvuodesta. Paitsi tietysti jos on jotain akuuttia syytä siivota terra!

    VastaaPoista
  6. Tiedotusluontoinen asia ;) Täällä leikitään parhaillaan Reetta 4 veen toimesta leikkiä nimeltä "Pico ja Alto" ;) Liskonne ovat aika suosiossa täällä siis edelleen :)

    VastaaPoista

Voit jättää kommmentin rekisteröitymättä!
Jos sinulla ei ole esim. Google-tunnusta,
valitse Kommentti nimellä: Nimi/URL-osoite